Foredrag med Kirke- og kulturminister Mette Bock

Fotograf Bjarke Ørsted

Mandag den 25. september 2017 kl. 19.00 i Vær Sognegård.

Mette Bock har siden 28. november 2016 stået i spidsen for Kirkeministeriet.

Kristendommen har altid været et fundament i hendes liv og lige så naturligt som at trække vejret.

Folkekirken har siden barndommen været en del af hendes liv. Som ung var hun kirkesanger både i Klosterkirken og her i Vær og Nebel Sogn, hvor hun er kommet siden barndommen. Hun er fortsat ofte at finde på kirkebænken i Vær Kirke, nu ledsaget af både den ældre og de yngre generationer i familien.

Mette Bock betegner selv Kirkeministeriet som sit favoritministerium, fordi det beskæftiger sig med værdier, som er essentielle i vores dagligdag og i vores liv som mennesker.

Mette Bock (født 1957) er cand.scient.pol. og mag.art. i filosofi. Hun har tidligere været direktør for Muskelsvindfonden, chefredaktør på JydskeVestkysten, programdirektør i DR og prorektor på Aarhus Universitet. Nuværende folketingsmedlem for Liberal Alliance samt kirke- og kulturminister. Hun er bosiddende i Vær Sogn med sin mand Hans Jørn Bock og har tre voksne børn og fem børnebørn.

Sogneaften - i samarbejde med Gangsted-Søvind sogne

Vi prøver igen efter afbuddet

(sygemelding) fra Chr. Hjortkjær

i foråret, den 14. marts:

Tirsdag den 21. november 2017, kl. 19.00, Vær Sognegård:

Højskolelærer, ph.d. Christian Hjortkjær,

Hvorfor er vi så enestående?

For 500 år siden forsvarede Luther sig med ordene "Jeg står her og kan ikke andet". I dag er det ikke blot individets pligt at stå ene – det skal også være enestående, unik, autentisk. For Kierkegaard derimod står intet menneske ene – uden en andens hjælp. Hør hvorfor det enestående individ derfor på én gang er verdenshistoriens største bedrag og dog det højeste, man kan hjælpe et andet menneske med at blive.

Christian Hjortkjær er ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole. Christian er en engageret formidler, som har skrevet bøger om Johannes Sløk, en afhandling udformet som en kierkegaardsk diagnose af diagnosesamfundet, og for nyligt bogen „Hvorfor er vi så enestående – Om Reformationen og individet".