Dåb og navngivning

Et barn skal have et navn senest seks måneder efter fødslen.

Det kan ske ved dåb i kirken eller ved navngivning uden dåb.

Ønskes dåb kontaktes kirkekontoret for aftale om dato og for yderligere praktiske oplysninger.

Dåb foregår ved gudstjenesten om søndagen. Enkelte søndage er der ikke dåb i gudstjenesten. Så kan man (som regel) få en dåbshandling kl. 12.00 i stedet for. Før dåben er der en samtale med den præst, der skal døbe barnet.

For at være fadder skal man være døbt med den kristne dåb, og man skal være konfirmeret eller have nået konfirmationsalderen. Der skal være mindst to og højst fem faddere ud over forældrene til barnet.

Et navngivet barn (eller voksen) kan naturligvis døbes i kirken på et senere tidspunkt. Kontakt kirkekontoret eller en af præsterne om dette.

Ved navngivning uden dåb ansøges der om navngivningen via www.borger.dk, hvor forældrene benytter NemID til at signere med.