KIRKEKUNST I DET 20. ÅRHUNDREDE

Torsdag d.31.oktober kl.19.00 Søvind Kirkehus v. Ejvind Nielsen

Når vi beskæftiger os med det, der betyder allermest for os mennesker: livet, døden, troen og evigheden, slår vore ord mange gange ikke til. Så bruger vi kunsten for at udtrykke vores tanker og følelser.

I sit foredrag om kirkekunst og forkyndelsen i kirkekunst vil Ejvind Nielsen forsøge at begrunde kunstens nødvendighed og betydning samt fremføre nogle kriterier for kirkekunst. Ligesom han i foredraget vil inddrage værker af Joakim Skovgaard, Larsen Stevns, Sven Havsteen-Mikkelsen, Hein Heinsen, Per Kirkebye, Haugen Sørensen, Maja-Lise Engelhardt, Svend Wiig Hansen og flere andre.

Ejvind Nielsen er opvokset på landet, landbrugsmedhjælper, murerarbejdsmand, lærer, fagkonsulent, forfatter, stiftscentralleder, fodbolddommer, sognepræst ved Ravnsbjergkirken i Århus samt maler, skulptør og foredragsholder.