HIMMELSKE RYTMER I HORSENS PROVSTI

Nyt folkekirkeligt musikprojekt for børn fra 10-13 år.

Formålet med "Himmelske Rytmer" er at give børnene en ny og anderledes musikalsk oplevelse i kirkerne. Og som projektnavnet antyder, bliver musikken af den rytmiske slags, selv om teksterne godt kan være hentet fra de gamle salmer.

Det handler om musik med mening, og der bliver tid til at tage fat på emner, der kommer børnene ved.

- Sammen med børnene vil vi behandle de temaer, som fylder i dem til daglig, men som kan være svære at snakke om. Her kan musikken åbne op ved, at børnene synger tekster, hvor temaet for eksempel er klimabekymringer eller det at miste. Det kan også være positive tanker om drømme og om fremtiden. I "Himmelske Rytmer" mærker børnene, at de ikke er alene med deres tanker og udfordringer, siger Anne Louise Krogh, der er projektleder.

"Himmelske Rytmer" er finansieret af en pulje under Horsens Provsti og skal vare i foreløbig to år.

Fire flagskibe

Projektet skal vare i godt to år og er endnu i startfasen, og Anne Louise Krogh skal nu i gang med et større benarbejde, hvor hun skal kontakte medarbejdere fra skoler, kirker, foreninger og andre mulige samarbejdspartnere i området. Foreløbig er der sat dato på fire pilotarrangementer i fire forskellige kirker i Horsens Provsti, hvor børn mødes og synger og spiller sammen med de musikere, der er tilknyttet projektet.

De fire arrangementer, også kaldet "flagskibe", finder sted:

24. februar i Østerhåb Kirke,

27. februar i Sønderbro kirke,

5. marts i Ørridslev Kirke

14. marts i Brædstrup Kirke.

Senere kommer der flere musikalske arrangementer. Hvor og hvor mange vil afhænge af, hvor mange kirker og sogne der kommer med, og hvor mange lokale initiativer der bliver sat gang i.

Tanken er nemlig, at det hen ad vejen er de enkelte sogne selv, der med støtte fra projektet skal arrangere deres egne udgaver af "Himmelske Rytmer".